Voor de beste PIXIA ervaring draai je telefoon of bekijk op tablet of desktop.

Webinar ‘Duurzaam omschakelen met verwisselbare media’

26 mei 12.30 live

Events

Duurzamer produceren? Maar hoe? Volg dan op 26 mei de gratis webinar ‘Duurzaam omschakelen met verwisselbare media’ Een initiatief van Pixia in samenwerking met Sign+ Magazine. Je moet het ijzer nog smeden als het heet is, er zit namelijk veel ‘laaghangend fruit’ in de hoek van de korte promotionele (print)media. De webinar is vanaf 12.30 uur live te bekijken.

Duurzamer produceren is een actueel onderwerp in de signbranche. Er wordt veel over gepraat, maar vaak ontbreekt concrete actie. Waarom? Jeroen van Dortmont, directeur van leverancier Pixia, constateert dat veel print- en signbedrijven wachten tot de eindgebruiker er zelf om vraagt of soms niet weten hoe ze op het gebied van duurzaam produceren door moeten pakken. Terwijl er genoeg ‘laaghangend fruit’ is, met name in de hoek van relatief kortgebruikte promotionele producten.

Van Dortmont: “Denk aan verwisselbare (print)media die kortstondig – enkele dagen of weken – worden ingezet en dan weggegooid. Het gaat op jaarbasis om grote volumes. Inmiddels zijn er prima milieuvriendelijke alternatieven voorhanden, maar die worden relatief gezien nauwelijks gebruikt. Samen met enkele ervaringsdeskundigen vragen wij ons af: waarom niet? Zij vertellen hoe je daar in de dagelijkse praktijk op kunt inspelen. Ons motto is: omschakelen waar het nu al kan.”

Ervaringsdeskundigen

Die ervaringsdeskundigen zijn René de Heij, directeur van Probo (printbedrijf voor resellers), en Wouter van As, directeur van VAN AS (Drukwerk, Kalenders, Point of Sale en Sign) en voorzitter van Fespa Nederland. Zij vertellen hoe zij binnen hun bedrijven anticiperen op de vraag naar verduurzaming bij (eind)klanten. Volgens De Heij is ook op het vlak van duurzaamheid continue innovatie essentieel. Van As vertelt hoe, door andere mediakeuzes te maken, uiteindelijk meer omzet is te genereren.

Van pvc-vrije frontlit banners op festivals tot pvc-vrije magneetfolies in de retail, het bestaat gewoon. Volgens Van Dortmont voldoen deze substraten aan alle gewenste technische specificaties – zoals sterkte en print- en snijdbaarheid – en hoeven ze niet duurder te zijn. “Die perceptie is er wel. Met dit gratis webinar willen we dit soort vooroordelen wegnemen. Voor een carwrapfolie gaat het misschien nog op, maar een pvc-vrije film die een standaard monomeer vervangt, is helemaal niet veel duurder. Begin gewoon eens met een gedeelte van het assortiment en kijk hoe dat bevalt.”

Het gratis webinar is (na registratie) op woensdag 26 mei vanaf 12.30 tot 13.30 uur live te volgen.

Aanmelden kan via deze link: https://www.sign.nl/onlinekennisevent

Geïnspireerd? Bekijk onze projecten.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux