Voor de beste PIXIA ervaring draai je telefoon of bekijk op tablet of desktop.

Nieuw bij Pixia! PixAcoustics

De niet te breken geluidsabsorptie!

Producten

PX Acoustic cancelling

De geluidsabsorptie en geluidsisolatie van ruimtes staat in het middelpunt van de belangstelling. Voor het verbeteren van de akoestiek van een ruimte wordt meestal de nagalmtijd verkort. Een geluidsabsorberend materiaal is daarbij een belangrijk onderdeel van de oplossing.

Pixia levert voor een optimale absorptie van geluid de gemakkelijk verwerkbare PX Acoustic cancelling. Het systeem bestaat uit een PX Acoustic panel die op een spouw gevuld met PX Acoustic wool wordt aangebracht. Door de hoge absorptiewaardes worden storende reflecties tegengegaan, de nagalmtijd gereguleerd en flutterecho’s voorkomen.


Omschrijving

PX Acoustic panel is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen zonder chemische bindmiddelen of toeslagstoffen. Voor de fabricage van 1 plaat PX Acoustic panel zijn circa 280 gebruikte PET flessen verwerkt. Ook na gebruik is dit product volledig te recyclen. De plaat is gemakkelijk en zeer prettig verwerkbaar. Het kan met een zaag of een stanleymes op maat worden gemaakt. Het materiaal is moeilijk ontvlambaar en heeft ook nog eens uitstekende thermische isolatiewaarden.


Toepassingen

De PX Acoustic panel kan voor zowel wanden als plafonds worden toegepast. De plaat wordt daarvoor meestal op een regelwerk aangebracht met een maximale regelafstand van 600 mm. Voor een snelle en onzichtbare bevestiging wordt de plaat met montagekit bevestigd. Ook is bevestiging met schroeven of nieten mogelijk. De spouw dient voor maximale absorptiewaardes volledig te worden voorzien van PX Acoustic wool. De PX Acoustic panels zijn ook uitermate geschikt om panelen van kasten en ander meubilair te vervangen. Hierdoor kan een grote geluidsabsorptie worden bereikt.

Door het gebruik van PX Acoustic panels ontstaat een groter akoestisch comfort, zelfs in drukbezochte ruimtes met veel achtergrondlawaai. De platen worden dan ook gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen: kantoren, vergaderzalen en auditoria van openbare gebouwen, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, zorgcentra en de horeca. Naast een uitstekende absorberende werking komen bij het verwerken of gebruik, als extra voordeel, geen vezels vrij die irritatie kunnen veroorzaken.


Voordelen PX Acoustic panel
  • Zeer hoge absorptiewaardes in laagfrequent en het spraakgebied
  • Keuze uit 27 basiskleuren en 4 dessins
  • Zeer geschikt voor het tegengaan van flutterecho’s
  • Slagvast en onbreekbaar
  • Vezelvrij
  • Ecologisch
  • Prettig en snel verwerkbaar
  • Te frezen en af te ronden
  • Beprintbaar


Specificaties

Afmetingen (hxbxl)
9 x 1.220 x 2.440 mm (tolerantie +/- 5 mm)

Kleur
27 basiskleuren / 4 dessins

Materiaal plaat
100% (gerecyclede) PET-vezels

Overige
100% recyclebaar, milieuvriendelijk, huidvriendelijk,
plaat moeilijk ontvlambaar klasse B
(EN 13501-1), rotvrij, ongevoelig voor schimmels
en huisstofmijt, bevat geen chemische bindmiddelen,
minimale vochtabsorptie, UV-bestendig,
temperatuur bestendigheid -30º tot +120º C

Interesse gewekt? Zie onze shop!


Geïnspireerd? Bekijk onze projecten.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux